Annons:
Etikettrecept-för-specialkost
Läst 1197 ggr
tlover
2016-09-17 09:48

Matchakakor för de flesta

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Är är ett recept på matchakakor som både är mjölkfria och glutenfria. De går dessutom att göra äggfria

Matchakakor för de flesta ca 50 st

ingredienser:

125g mjölkfrittmargarin, margarin el smör

1½ dl socker

2 tsk vaniljssocker

1 msk siktad matcha eller mer

1 ägg

4 dl potatismjöl

  •  Sätt ugnen på 175 grader (gäller både varmluft och vanlig ugn jag använde varmluft).

  • Rör samman matfett, socker, vaniljsocker och matcha (enklast att använda händerna). Tillsätt ägget och arbeta sist in potatismjölet. Knåda degen lite lätt.

  • Gör små kulor (jag använde matskedsmått för att få dom lika stora), lägg dom på en smort plåt eller på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dom med en gaffel.

  • Grädda dom mitt i ugnen i 10-15 minuter, låt svalna. Ät och njut.

För att göra äggfria, lägg lite pofiber i en dryg deciliter vatten det första du gör och låt dra. När det sedan är dags för ägget kan du använda motsvarande mängd pofiber/vatten blandning. Tyvärr har jag inget exakt mått utan fick ha i "tills det blev bra"

Obs: Innehåller koffein i väldigt små mängder pga matchan 

Detta recept är: Mjölkfritt, glutenfritt och kan göras äggfritt

Källa: Receptet har jag gjort själv men jag har inspirerats av "Lills luftlätta småbröd" ifrån boken "Sju små kakor"

l'm back

Annons:
DesK
2016-09-21 06:10
#1

Verkar vara ett bra recept 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

tlover
2016-09-21 08:49
#2

Tack 🙂

l'm back

Upp till toppen
Annons: