Earl Grey Muffins
Dessa muffins är gluten och mjölkfria som är enkla att göra med sådant som oftast finns i hemmet
Earl Grey muffins 6-8 st
2msk/ca 10g Earl Grey
125g smör/margarin/mjölkfritt margarin
1dl florsocker
1 ägg
1 dl potatismjöl
½tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader om du har varmluftsugn.
Smält matfettet, lägg i teet och låt dra i ca 5 minuter. Sila bort teet, se till att pressa ut så mycket matfett som möjligt från teet annars blir det inte nog. Låt svalna något.
Blanda matfett och florsocker. Blanda sen i ägget och rör om väl.
Blanda bakpulvret och potatismjölet separat och rör sedan i det i resten av smeten. Rör tills det inte är klumpar i smeten.
Fördela smeten i formarna, dom ska vara fyllda till hälften. Grädda mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna och strö eventuellt på lite florsocker som pynt. Ät och njut.
Fritt från Mjölk och gluten
l'm back
Bra recept!🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack
l'm back