2016-11-01 14:06 #0 av: vendelay

Ett veganskt och mjölkfritt alternativ till husmanskosten vi är uppväxta med. Mycket enkelt att göra glutenfritt! Definitivt en av våra favoriträtter hemma. Såsen är helt fantastisk och det går så himla fort att göra!

Ca 15 minuter, spis, 5-6 portioner.

Ingredienser:
Ca 300g vegobullar
5-6 dl makaroner (t.ex. snabbmakaroner eller idealmakaroner)
5 dl Oatley iMat
2 msk soja
2 tsk valfri sylt (vi gillar lingon eller blåbär)
1 msk svampfond (eller grönsaksfond, ibland är det väldigt svårt att hitta svampfond)
Valfria grönsaker (t.ex. kokta morötter och broccoli)
Salt, vitpeppar
Olja, vegansk margarin (t.ex. Carlshamn)

1. Stek bullarna med lite olja och lite margarin på en platta och koka pastan på en annan platta (om du väljer snabbmakaroner kan du såklart vänta lite med att börja koka dem). På en tredje platta kan du koka grönsakerna.
2. När bullarna är tinade och varma, häll i grädde, soya, sylt, fond, salt och vitpeppar. Låt koka upp.
3. Smaka av såsen. Tillsätt eventuellt något.
4. Häll av vattnet och servera!

Göra glutenfritt:
Anammas vegobullar (frysta) är glutenfria.
Välj glutenfri pasta.
Välj glutenfri soja.