Recept för specialkost

Grön ärtsoppa med sötpotatischips

2016-11-06 17:31 #0 av: vendelay

Perfekt tillsammans med de obligatoriska torsdagspannkakorna! Veganskt, laktos- & glutenfritt.

10+50 minuter, ugn & spis, 3 port.

Ingredienser:
4dl gröna frysta ärtor
2,5dl vatten
1msk grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1dl växtgrädde (jag använder Oatley)
Salt och peppar
1 sötpotatis
Olja

1. Värm ugnen till 175°C. Skala sötpotatisen, skiva tunt. Lägg på plåt, ringla över olja och strö på med salt. In i ugnen i ca 45 minuter.
2. Häll de gröna ärtorna i en kastrull med 2,5 dl vatten, buljong, pressad vitlök och kryddor.
3. Koka upp och mixa soppan slät. Tillsätt grädde.
4. Tunna ut med mer vatten om det behövs, smaka av med kryddor.
5. Ut med chipsen och ringla över lite grädde i soppan. 

Medarbetare på Vegan iFokus Hjärta

Anmäl
2016-11-14 18:21 #1 av: DesK

Ett bra och enkelt recept, som kan varieras på många sättGlad

Désirée

Värdinna för Matlust, Husmorstips, Kost och Hörselskadade

Anmäl
2016-11-14 20:59 #2 av: vendelay

#1 Tummen upp

Medarbetare på Vegan iFokus Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.