Annons:
Etikettrecept-för-specialkost
Läst 1414 ggr
vendelay
2016-11-30 17:32

Höstgryta

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En traditionell mustig höstgryta baserat på riktig svensk husmanskost - men anpassad för flera! Vegansk, mjölk- och glutenfri.

Minst 35 minuter, spis, ca 4 port.

Ingredienser:
1 påse Oumph! Thyme&Garlic
3 dl vatten
5 schalottenlökar
2 morötter
1 vitlöksklyfta
2 lagerblad
2 dl Oatly iMat (havregrädde)
Lingonsylt
Svampfond, grönsaksfond, hela enbär, timjan, salt, peppar
Olja

1. Bryn Oumph! i en stor gryta med olja tills den fått färg. Salta och peppra efter smak.
2. Häll på vatten, fonder, timjan, enbär, lingonsylt och pressa i vitlök. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
3. Skala lök och morötter, skär i små bitar. Morötterna går att skära i tärningar eller tunna skivor. Häll grönsakerna i grytan.
4. Låt puttra minst 15 minuter, det blir oftast godare ju längre det låter puttra. Blanda ner grädde och smaka av. Använd mer kryddor om det behövs.

**ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG MOT NÅGOT MER?
**För sojaallergi: byt ut Oumph! mot seitanbitar (gluten!).

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
Upp till toppen
Annons: