Pastasallad med fajitaskrydda
Pastasallad som går att äta varm, ljummen eller kall. Perfekt att göra en stor sats och förvara i kylen så slipper du laga mat på ett par dagar! Vegansk, fri från mjölk, ägg, gluten och soja (beroende på vad du använder för "bitar")
Ca 30 minuter, spis, 4-6 portioner.
Ingredienser:
4dl pasta (jag använde skruvar)
4dl "bitar" (t.ex. vegobitar, Astrid & Apornas gr*llbitar, zucchini)
1 burk majs
1/2 purjolök
2 röda paprikor
2dl Oatly iFraiche
1 påse fajitaskrydda
1/2dl sweet chili-sås
Olja
(Ev. buljongtärningar om du använder gr*llbitar, jag använde 2 svampbuljongstärningar)
1. Koka pastan och koka/stek "bitarna" beroende på vilka du valt.
2. Häll av majsen, hacka upp purjolöken och paprikorna.
3. Blanda iFraiche, sweet chili-sås och 1/2 påse fajitaskrydda.
4. Stek "bitarna" i olja, eventuellt tillsammans med grönsakerna om du vill. Krydda med fajitaskryddan.
5. Blanda ihop allt - pastan, "bitarna", grönsakerna och röran.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤