Krispiga pannkakor
Vem älskar inte pannkakor? Jag är i alla fall galen i dem! 100 % veganskt, fritt från mjölk och ägg. Möjligt att göra gluten- och sojafritt.
Ca 15 minuter (beror på mängden pannkakor också), spis, 1 portion.
Ingredienser:
2dl Alpro Soya Lätt (sojadryck)
1,5dl vetemjöl
1msk flytande margarin från Carlshamn
Margarin att steka i (jag använder Carlshamn)
1. Blanda ihop allt, rör tills klumparna är borta.
2. Ta en klipp margarin i pannan mellan pannkakorna så de inte fastnar. Stek!
3. För extra frasiga pannkakor - vinkla stekpannan när smeten hälls i så de blir tunna och krispiga.
**ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG MOT NÅGOT MER?
**För glutenintolerans: jag har inte testat detta men det kan gå att byta ut mjölet mot sojamjöl och eventuellt lite maizena. Potatismjöl kanske också fungerar.
För sojaallergi: använd annan växtbaserad dryck, exempelvis havre eller mandel.
Tips!
Smaksätt och variera innehållet som du känner för. Byt ut drycken mot choklad- eller vaniljdryck. Släng i lite kakao. Mosa banan och ha i. Bara fantasin sätter gränser!
På bilderna har jag serverat med skivad banan och O'hoj chokladsås (vegansk)
Var snäll mot alla - bli vegan ❤