Tandoorigryta
Ca 10 minuter, spis, 4 port.
**Ingredienser:
**400g blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
1/2 grönsaksbuljong
2dl matghurt (exempelvis Alpros sojabaserade)
1tsk Maizena
400g stora vita bönor
100g sockerärtor
Tandoorikrydda
Salt
Olja
2dl vatten
1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlök, lök och paprika.
2. Stek allt i olja. Salta.
3. Vispa ihop vatten, buljong, ghurt, tandoorikrydda och Maizena i en gryta. Låt koka upp.
4. Lägg i grönsaker, låt koka ca 2 minuter.
5. Ha i avrunna sockerärtor och låt koka ca 1 minut.
**ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG?
**Denna rätt är fri från mjölk, ägg och gluten. Helt vegansk.
För sojaallergi: byt ut soyghurten mot exempelvis havreghurt.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Wow det lät supergott
l'm back
👍
Var snäll mot alla - bli vegan ❤