Blandad specialkost, recept

Tandoorigryta

2017-01-03 16:17 #0 av: vendelay

Ca 10 minuter, spis, 4 port.

Ingredienser:
400g blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
1/2 grönsaksbuljong
2dl matghurt (exempelvis Alpros sojabaserade)
1tsk Maizena
400g stora vita bönor
100g sockerärtor
Tandoorikrydda
Salt
Olja
2dl vatten

1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlök, lök och paprika.
2. Stek allt i olja. Salta.
3. Vispa ihop vatten, buljong, ghurt, tandoorikrydda och Maizena i en gryta. Låt koka upp.
4. Lägg i grönsaker, låt koka ca 2 minuter.
5. Ha i avrunna sockerärtor och låt koka ca 1 minut.

ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG?
Denna rätt är fri från mjölk, ägg och gluten. Helt vegansk.
För sojaallergi: byt ut soyghurten mot exempelvis havreghurt.

Medarbetare på Vegan iFokus Hjärta

Anmäl
2017-01-03 18:18 #1 av: tlover

Wow det lät supergott

Är du sugen på en kopp te? Besök te ifokus, min blogg eller min tebutik
Har ni sett te.ifokus engelska systersajt Tea savvity!
Löste eller påste, vad föredrar du?

Anmäl
2017-01-03 20:39 #2 av: vendelay

Tummen upp

Medarbetare på Vegan iFokus Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.