Blandad specialkost, recept

Tandoorigryta

2017-01-03 16:17 #0 av: vendelay

Ca 10 minuter, spis, 4 port.

Ingredienser:
400g blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
1/2 grönsaksbuljong
2dl matghurt (exempelvis Alpros sojabaserade)
1tsk Maizena
400g stora vita bönor
100g sockerärtor
Tandoorikrydda
Salt
Olja
2dl vatten

1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlök, lök och paprika.
2. Stek allt i olja. Salta.
3. Vispa ihop vatten, buljong, ghurt, tandoorikrydda och Maizena i en gryta. Låt koka upp.
4. Lägg i grönsaker, låt koka ca 2 minuter.
5. Ha i avrunna sockerärtor och låt koka ca 1 minut.

ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG?
Denna rätt är fri från mjölk, ägg och gluten. Helt vegansk.
För sojaallergi: byt ut soyghurten mot exempelvis havreghurt.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-03 18:18 #1 av: tlover

Wow det lät supergott

Vad vill du ha för månadstema? te ifokus, min blogg eller min tebutik
Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!
Hur är du som tedrickare? delta i undersökningen

Anmäl
2017-01-03 20:39 #2 av: vendelay

Tummen upp

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.