Matchakakor för de flesta
Är är ett recept på matchakakor som både är mjölkfria och glutenfria. De går dessutom att göra äggfria
Matchakakor för de flesta ca 50 st
ingredienser:
125g mjölkfrittmargarin, margarin el smör
1½ dl socker
2 tsk vaniljssocker
1 msk siktad matcha eller mer
1 ägg
4 dl potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader (gäller både varmluft och vanlig ugn jag använde varmluft).
Rör samman matfett, socker, vaniljsocker och matcha (enklast att använda händerna). Tillsätt ägget och arbeta sist in potatismjölet. Knåda degen lite lätt.
Gör små kulor (jag använde matskedsmått för att få dom lika stora), lägg dom på en smort plåt eller på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dom med en gaffel.
Grädda dom mitt i ugnen i 10-15 minuter, låt svalna. Ät och njut.
För att göra äggfria, lägg lite pofiber i en dryg deciliter vatten det första du gör och låt dra. När det sedan är dags för ägget kan du använda motsvarande mängd pofiber/vatten blandning. Tyvärr har jag inget exakt mått utan fick ha i "tills det blev bra"
Obs: Innehåller koffein i väldigt små mängder pga matchan
Detta recept är: Mjölkfritt, glutenfritt och kan göras äggfritt
Källa: Receptet har jag gjort själv men jag har inspirerats av "Lills luftlätta småbröd" ifrån boken "Sju små kakor"
l'm back
Verkar vara ett bra recept 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack 🙂
l'm back