2016-09-17 13:33 #0 av: tlover

Varför startades specialkost ifokus? Vad är specialkost? Här kan du hitta lite svar på några av dina frågor

Det finns många kostsajter där ute i cyberrymden och på ifokusnätverket så varför har jag startat specialkost ifokus?

Anledningen jag ville starta specialkost ifokus var bland annat för att jag själv har flera olika specialkoster så vill jag fråga något så kan det vara svårt på vissa sajter. Vill jag tex ha ett vegetariskt recept som dessutom är närodlat, nötfritt och glutenfritt kan det vara svårt att få svar på de sajter som endast har en av dessa i blickfånget och en mer övergripande sajt kan det vara svårt att hitta dom som kan något om just mina specialkoster.

Delvis så finns det en hel del specialkoster som inte har en egen sajt, tex religiös kost eller en kost då du undviker tofu för att du inte gillar konsistensen av det.

Så varesig du är dödligt allergisk, valt ditt kostval av etiska skäl eller bara inte gillar smaken på viss mat så kan du möta likasinnade här.

Vad är specialkost

Vet du inte vad som menas med specialkost? Specialkost är att du inte äter som gemene man, det kan tex vara pga sjukdom, allergi, intollerans, religiösa skäl, etiska skäl eller bara för att man inte gillar konsistensen på något.

Det kan innebära problem men också exempelvis nya recept som man inte skulle stött på annars.

Alla är välkomna här, även om du inte behöver specialkost. Du kanske känner någon som gör det eller bara är nyfiken. Hur som haver så är du välkommen hit.

Foto: tlover, Gluten och mjölkfria matchakakor