Annons:
Etikettrecept-för-specialkost
Läst 3851 ggr
vendelay
10/28/16, 11:07 PM

Jordnötsfudge

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ett veganskt, gluten- & mjölkfritt alternativ till fudge!

Ca 30 minuter, frys, 15 (mastiga!) bitar.

Ingredienser:
2dl Kokosfett
2,5dl Jordnötssmör (sådant som enbart innehåller jordnötter och ev. salt)
Ljus sirap
Kakao

1. Blanda hälften av kokosfettet och jordnötssmöret tillsammans med ljus sirap (börja med en matsked, öka för sötare smak).
2. Blanda resten av kokosfettet och jordnötssmöret med ljus sirap (samma här, börja med en matsked) och kakao (börja med en halv matsked, öka om du vill).
3. Klä en form i bakplåtspapper (vår form är 27x18 cm). Häll i chokladsmeten och bred ut. Häll sedan över den utan kakao och bred försiktigt ut - akta så de inte blandas.
4. Ställ in i frysen tills den har hårdnat, ca 5-15 minuter.
5. Skär upp i önskade former och förvara i frysen, t.ex. i en burk.

Jag är otroligt nöjd med resultatet, den smälter fint i munnen och smakar mycket jordnöt. Det går också att göra eget jordnötssmör (mixa jordnötter tills det blir smör + eventuellt ha i lite olja om du vill) för att hålla koll på saltnivån.

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
DesK
10/29/16, 5:21 PM
#1

Ser ut att vara ett bra recept🙂 Eftersom jordnötter är en av våra vanligaste allergener, undrar jag om det går att göra den här fudgen med någon annan nöt? I så fall vilken?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

vendelay
10/29/16, 7:12 PM
#2

#1 Jag kan tänka mig (utan att ha testat) att det borde gå att göra med de flesta nötkrämer. T.ex. hasselnötssmör eller mandelsmör. Men på något annat är nötter vet jag faktiskt inte, kommer åtminstone inte på någonting just nu. Dock finns det mängder med recept på vegansk fudge om en googlar - som inte innehåller jordnötter alls! 👍

Jag vet inte hur det är, om någon är allergisk mot jordnötter brukar de då också vara allergiska / känsliga för andra nötter också?

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

andreaswatz
2/18/17, 9:09 AM
#3

Låter riktigt gott 😉

Upp till toppen
Annons: