Grön ärtsoppa med sötpotatischips
Perfekt tillsammans med de obligatoriska torsdagspannkakorna! Veganskt, laktos- & glutenfritt.
10+50 minuter, ugn & spis, 3 port.
Ingredienser:
4dl gröna frysta ärtor
2,5dl vatten
1msk grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1dl växtgrädde (jag använder Oatley)
Salt och peppar
1 sötpotatis
Olja
1. Värm ugnen till 175°C. Skala sötpotatisen, skiva tunt. Lägg på plåt, ringla över olja och strö på med salt. In i ugnen i ca 45 minuter.
2. Häll de gröna ärtorna i en kastrull med 2,5 dl vatten, buljong, pressad vitlök och kryddor.
3. Koka upp och mixa soppan slät. Tillsätt grädde.
4. Tunna ut med mer vatten om det behövs, smaka av med kryddor.
5. Ut med chipsen och ringla över lite grädde i soppan.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Ett bra och enkelt recept, som kan varieras på många sätt🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1 👍
Var snäll mot alla - bli vegan ❤