Recept för specialkost

Remy's ratatouille

2016-12-20 18:24 #0 av: vendelay

Minns ni den där fantastiska Pixarfilmen Ratatouille? Och minns ni hur otroligt god ratatouillen såg ut, kritikerns ansiktsuttryck när han åt den? Mmmmums! Vegansk och fri från det mesta!

Ca 3 timmar, spis & ugn, 2-4 port.

Ingredienser:
1 röd paprika
1 gul/orange paprika
4 fasta kvisttomater
1 zucchini
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
6 schalottenlökar
ca 500g krossade tomater
Timjan, salt, lagerblad
Olja

1. Dela paprikorna i halvor (rakt över kärnhuset) och ta bort innehållet. Skär paprika, zucchini, aubergine och tomat i mycket smala skivor, inte mer än 3mm (föreslår att ni använder mandolin).
2. Samtidigt som ni skär grönsakerna kan löken stekas i olja i små, små bitar tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Det ska få en fin färg innan tomatkrossen ska i. Häll i kryddorna och ca 2 lagerblad. Koka tills vätskan i såsen försvinner.
3. Häll blandningen i botten på en oljad ugnsform, det ska täcka hela botten. Börja därefter rada upp grönsakerna, jag gillar att börja utifrån och snurra inåt. Högst 1/4 av grönsakerna ska sticka upp från den som ligger över.
4. Pensla över lite olja, sprid ut lite timjan och lägg över ett bakplåtspapper. In i ugnen på 175°C i 1,5-2 timmar. Ta sedan av bakplåtspappret och kör ca 15-30 minuter till i ugnen.

Tips! Jag tycker att rätten blir allra bäst om den görs dagen innan och bara värms upp när den ska ätas!
Vi brukar äta den som själva huvudrätten för den är så löjligt god, men den är inte speciellt mättande och innehåller mycket vatten så det går lika bra att äta som tillbehör.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-02-23 18:47 #1 av: Agnes Grönberg

Mums...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.