2017-03-31 15:47 #0 av: vendelay

Krämig färskost-sås, pasta och massor med tomater - kan det bli bättre? Vegansk, mjölk- och äggfri samt enkel att göra gluten- och sojafri.

Ingredienser:
500g krossade tomater
3dl Oalty iMat (havregrädde)
1/2 dl mango chutney
125g riven Jeezly Original-ost
2 finhackade gula paprikor
150g färskost (recept kommer här nedan)
250g äggfria pastaplattor
1 dl riven Jeezly Perfekt Pizza
250g cocktailtomater
Salt, oregano

Färskost:
Ca 5dl soyghurt (jag använder Planti Naturell)
Önskad smaksättning (jag använder färsk vitlök)
 - Häll soyghurten i kaffefilter och låt droppa i ca 10 timmar. Blanda i smaksättning och låt stå i kyl minst 15 minuter innan användning.

1. Koka upp krossade tomater, grädde, mango chutney och salt.
2. Blanda Jeezly+/Cheezly Mozzarellasmak, paprika, färskost och oregano till en jämn smet.
3. Jag har inte hittat färska äggfria pastaplattor så jag kokade de själv. Koka försiktigt, högst två, tre åt gången beroende på hur stor kastrull du har. Bre ostkrämen på pastaplattorna direkt, de får inte hinna svalna! Rulla ihop dem och skär i två, tre bitar. Ställ rullarna tätt i en ugnsform, det gör inget om de rullar upp sig lite.
4. Häll på tomatsåsen, tryck eventuellt ned rullarna lite i såsen.
5. Toppa med Jeezly Perfekt Pizza, i med cocktailtomaterna (jag föredrar att skära dem i hälften). In i ugnen i ca 25 minuter.

ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG MOT NÅGOT MER?
För glutenintolerans: använd glutenfri pasta.
För sojaallergi: använd sojafri färskost, exempelvis Oatly påMackan (havre).