Annons:
Etikettrecept-för-specialkost
Läst 2967 ggr
vendelay
5/16/17, 5:01 PM

Krispiga pannkakor

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Vem älskar inte pannkakor? Jag är i alla fall galen i dem! 100 % veganskt, fritt från mjölk och ägg. Möjligt att göra gluten- och sojafritt.

Ca 15 minuter (beror på mängden pannkakor också), spis, 1 portion.

Ingredienser:
2dl  Alpro Soya Lätt (sojadryck)
1,5dl vetemjöl
1msk flytande margarin från Carlshamn
Margarin att steka i (jag använder Carlshamn)

1. Blanda ihop allt, rör tills klumparna är borta.
2. Ta en klipp margarin i pannan mellan pannkakorna så de inte fastnar. Stek!
3. För extra frasiga pannkakor - vinkla stekpannan när smeten hälls i så de blir tunna och krispiga.

**ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG MOT NÅGOT MER?
**För glutenintolerans: jag har inte testat detta men det kan gå att byta ut mjölet mot sojamjöl och eventuellt lite maizena. Potatismjöl kanske också fungerar.
För sojaallergi: använd annan växtbaserad dryck, exempelvis havre eller mandel.

Tips!
Smaksätt och variera innehållet som du känner för. Byt ut drycken mot choklad- eller vaniljdryck. Släng i lite kakao. Mosa banan och ha i. Bara fantasin sätter gränser!

På bilderna har jag serverat med skivad banan och O'hoj chokladsås (vegansk)

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
Upp till toppen
Annons: