Recept för specialkost

Krämig svamppasta

2017-06-29 16:34 #0 av: vendelay

Enkel pastarätt med krämig sås. Vegansk och fri från mjölk och ägg samt enkel att göra gluten- och sojafri.

Ca 30 minuter, spis, 6 port.

Ingredienser:
500g valfri äggfri pasta (jag använde farfalle)
3 vitlöksklyftor
400g sparris
500g champinjoner
1,5dl Alpro Soya Lätt (sojadryck)
1dl  Oatly iMat (havregrädde)
1msk vetemjöl
1dl riven vegansk ost (jag använde Violife Original)
Citronsaft
Salt
Vitpeppar
Mjölkfritt margarin (exempelvis Carlshamns flytande)
Valnötter

1. Koka pastan enligt förpackningen. Häll över smör och blanda runt när de är färdiga, så de inte fastnar i varandra.
2. Värm växtdrycken och grädden i en liten kastrull på låg värme. Rör ned vetemjölet. När såsen är klumpfri ska citronsaft, ost och kryddor i. Rör till en jämn sås.
3. Riv vitlöken och stek i margarinet. Skär sparrisen och champinjonerna i mindre bitar och stek dessa med vitlöken. Stek tills sparrisen är mjuk.
4. Blanda ihop allt, strö lite grovhackade valnötter på toppen och servera!

ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG MOT NÅGOT MER?
För glutenintolerans: välj glutenfri pasta. Byt vetemjölet mot maizena.
För sojaallergi: byt sojadrycken mot annan växtbaserad dryck som exempelvis havre eller mandel.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-06-29 16:42 #1 av: Janssonlisa

Åh det måste jag testa, tack! 

Anmäl
2017-06-29 18:48 #2 av: vendelay

Tummen upp

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-07-06 20:35 #3 av: Pyttelite

Ser mycket gott ut!!

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-07-18 18:55 #4 av: Tant Grön

Måste laga den i morgon. Kär

Anmäl
2017-07-20 21:02 #5 av: Tant Grön

Vill bara säga att den var jättegod. Tack för receptet. Glad

Anmäl
2017-07-22 20:41 #6 av: vendelay

Kramas

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-10-06 22:37 #7 av: Snurrig

Är det av någon speciell anledning som man använder sojadryck (i mitt fall havredryck) istället för en hel förpackning havregrädden, som då är på 2,5dl? Blir det en annan konsistens? Eller går det att byta ut drycken och endast använda en hel Oatly iMat?

Funkar receptet med sparris och champinjoner på burk, eller bör det vara färskt?Funderar

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Anmäl
2017-10-07 08:53 #8 av: vendelay

#7 Testa, är mitt svar! Tummen upp

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-10-07 13:01 #9 av: Snurrig

Mums. Blev lika bra att ersätta havre/sojadrycken med havregrädde! Fast det hade säker blivit mycket bättre med färsk sparris och champinjoner, men funkade. Tack för receptet!

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.