Glasspaj med jordnötter
Sött, salt, mjukt och krispigt. Perfekt i sommarvärmen och lite festligare än "bara" en skål med kulglass. 100 % veganskt och fritt från mjölk och ägg samt enkelt att göra sojafritt. Eventuellt möjligt att göra glutenfritt.
Ca 4 timmar, ugn och frys, minst 8 port.
Ingredienser:
3dl vetemjöl
125g mjölkfritt margarin (exempelvis Carlshamn)
3msk vatten
1/2L TofuLine vaniljglass (soja)
2½dl jordnötssmör utan tillsatser (jag använder Green Choice Crunchy)
50g mörk choklad (minst 70 %)
Jordnötter
1. Blanda mjöl, kallt margarin och vatten till en deg. Låt stå i kylen i 30 minuter.
2. Tryck ut degen i en pajform och grädda på 225°C i 20 minuter.
3. Blanda glassen och jordnötssmöret, bred ut det i pajskalet och låt stå i frysen 10 minuter.
4. Smält chokladen i vattenbad och ringla över pajen. Hacka nötterna grovt och strö över.
5. Låt stå i frysen minst 2 timmar innan servering. Ta fram 10 minuter innan servering om du önskar att den är mjukare.
**ALLERGISK, INTOLERANT ELLER KÄNSLIG MOT NÅGOT MER?
**För glutenintolerans: det kanske går att byta ut vetemjölet mot glutenfritt alternativ, men jag har inte testat.
För sojaallergi: använd sojafri vaniljglass, exempelvis havre (Oatly) eller ris (GB Glace - R-ICE)
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
Ser himmelskt gott ut. 😍
GB glassen har bytt namn till Choice.
Men var noga att läsa, för den kan finnas med soja(blå färg på paketet) och en med ris(smuts-rosa färg på paketet).
Det ser jättegott ut 😍
#2 Ja, du har rätt. Mina recept som kommer ut här med jämna mellanrum är schemalagda så de är skrivna för typ 1 år sen eller så 🙂
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
#3 Smidigt med sån funktion 🙂 Då förstår jag varför det va så.