Övrigt om specialkost

Får du rätt mat ute?

2016-09-16 22:11 #0 av: tlover

När du äter ute får du oftast rätt mat eller blir det ofta fel? Äter du ens ute eller går det inte med din specialkost?

Anmäl
2016-09-16 22:14 #1 av: tlover

Är det inte en och samma restaurang så är det ofta som jag får fel mat. Inte var eller varannan gång men var tredje eller var fjärde på nya ställen.

Anmäl
2016-10-05 09:24 #2 av: Outlawly

Man måste vara så otroligt tydlig när man går på restaurang.

Senast jag var på grekiska kolgrillsbaren förklarande jag att jag inte kan äta mjölk så ta bort tzatzikin och allt annat med mjölk, hon jag beställde av sa att hon förstod för hon är också "laktos". Jag fick fetaost i maten Vilar huvudet i handen Men jag kunde plocka bort dem och äta ändå. Men folk som jobbar med mat borde ha bättre koll!

Jag gillar inte gå på nya restauranger när jag inte vet vad jag inte kan äta.

Anmäl
2016-10-05 11:40 #3 av: TatsuOni

Jag äter helst inte ute just för att det ibland blir fel. Jag har två stället i stan som jag köper mat ifrån där jag vet att det blir rätt.

Vid ett tillfälle då vi åt ute så var jag övertydlig med vad min mat inte får innehålla och ändå så blev jag sjuk efteråt.

En annan gång så fick jag dividera med en restaurang om socker (maten skulle redan vara glutenfri). Ägaren menade att maten inte blir god utan socker i. Jag sa att det spelar ingen roll för jag KAN inte äta socker. Någonting blev fel med maten och jag var dålig hela kvällen, men jag var bättre dagen efter så det kan inte ha varit socker utan troligen en väldigt liten mängd gluten. Hade det varit socker eller rent vete så hade det tagit en vecka att återhämta mig.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.