Annons:
Etikettövrig-specialkost-recept
Läst 662 ggr
VildaVittra
2017-01-08 20:32

Ersätta fisk i bouillabaisse?

Tipsade om bouillabaisse i en annan tråd och har gått och varit galet sugen på den. Men eftersom jag inte tål fisk och skaldjur längre, så måste jag göra om receptet lite. 

Fiskbuljong får ju bytas mot grönsaksbuljong och skaldjur/fisksmaken kan jag ju använda tångkaviar till, men fiskkonsistensen då? Annars blir det ju typ bara potatissoppa. Finns det något som inte skulle ge så mycket smak, men som ändå fyller ut lite och ger variation.

Tål inte morötter, så det är inget alternativ och fänkål (grönsaken, inte kryddan) gillar jag verkligen inte.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Annons:
TatsuOni
2017-01-08 20:36
#1

Har väl ingen bra idé men aubergine brukar användas som sillsubstitut.


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

tlover
2017-01-08 20:36
#2

Hmm. Tofu brukar man ju använda då man gör vegetariska fiskpinnar men det är ju inte jättelikt det heller men det mest lika jag kommer på nu. Ska se om jag kan komma på något bättre

l'm back

tlover
2017-01-08 20:37
#3

#1 Eller squash ibland. Vissa fiskar brukar ju va så men man har kanske mer fasta fiskar i Boulliulabaisse? (har aldrig gjort det el smakat det vad jag vet)

l'm back

tlover
2017-01-08 20:43
#4

Tål du alger förresten? Dom är bra för att få lite fisksmak i mat.

Men det är ju inte alla som tål alger om dom inte tål fisk vad jag förstår

l'm back

TatsuOni
2017-01-08 20:44
#5

Svamp ger ju en del utfyllnad, men det kanske ger för mycket smak…


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

tlover
2017-01-08 20:45
#6

#5 kanske nån svamp som ger mindre smak och som inte varit torkad? (Torkad svamp ger ju mer smak)

l'm back

Annons:
TatsuOni
2017-01-08 20:50
#7

#6 Färska champinjoner är det som jag kan tänka mig ger minst smak i så fall.


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

tlover
2017-01-08 20:52
#8

#7 Tänkte samma, el frysta (enligt mina smaklökar iallafall)

l'm back

TatsuOni
2017-01-08 20:54
#9

#8 Om vi kommer med tillräckligt många förslag så kanske något fungerar för VildaVittra 🙂

Sjögräs är också gott om du tål det och inte hittar alger. Inte lika "fiskig" smak dock.


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

VildaVittra
2017-01-08 21:12
#10

Alger tål jag, därav ska jag ju ha i tångkaviar. Svamp ger nog för mycket smak för den rätten. Aubergine och tofu skulle nog funka *smakar mig fram i minnesbanken*

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

tlover
2017-01-08 21:14
#11

#10 "Alger tål jag, därav ska jag ju ha i tångkaviar."

Smart jag är, skyller på sömnbrist 😴

l'm back

Upp till toppen
Annons: