Övrig specialkost, recept

Ersätta fisk i bouillabaisse?

2017-01-08 20:32 #0 av: VildaVittra

Tipsade om bouillabaisse i en annan tråd och har gått och varit galet sugen på den. Men eftersom jag inte tål fisk och skaldjur längre, så måste jag göra om receptet lite. 

Fiskbuljong får ju bytas mot grönsaksbuljong och skaldjur/fisksmaken kan jag ju använda tångkaviar till, men fiskkonsistensen då? Annars blir det ju typ bara potatissoppa. Finns det något som inte skulle ge så mycket smak, men som ändå fyller ut lite och ger variation.

Tål inte morötter, så det är inget alternativ och fänkål (grönsaken, inte kryddan) gillar jag verkligen inte. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-08 20:36 #1 av: TatsuOni

Har väl ingen bra idé men aubergine brukar användas som sillsubstitut.

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-01-08 20:36 #2 av: tlover

Hmm. Tofu brukar man ju använda då man gör vegetariska fiskpinnar men det är ju inte jättelikt det heller men det mest lika jag kommer på nu. Ska se om jag kan komma på något bättre

Anmäl
2017-01-08 20:37 #3 av: tlover

#1 Eller squash ibland. Vissa fiskar brukar ju va så men man har kanske mer fasta fiskar i Boulliulabaisse? (har aldrig gjort det el smakat det vad jag vet)

Anmäl
2017-01-08 20:43 #4 av: tlover

Tål du alger förresten? Dom är bra för att få lite fisksmak i mat.

Men det är ju inte alla som tål alger om dom inte tål fisk vad jag förstår

Anmäl
2017-01-08 20:44 #5 av: TatsuOni

Svamp ger ju en del utfyllnad, men det kanske ger för mycket smak...

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-01-08 20:45 #6 av: tlover

#5 kanske nån svamp som ger mindre smak och som inte varit torkad? (Torkad svamp ger ju mer smak)

Anmäl
2017-01-08 20:50 #7 av: TatsuOni

#6 Färska champinjoner är det som jag kan tänka mig ger minst smak i så fall. 

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-01-08 20:52 #8 av: tlover

#7 Tänkte samma, el frysta (enligt mina smaklökar iallafall)

Anmäl
2017-01-08 20:54 #9 av: TatsuOni

#8 Om vi kommer med tillräckligt många förslag så kanske något fungerar för VildaVittra Glad

Sjögräs är också gott om du tål det och inte hittar alger. Inte lika "fiskig" smak dock.

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-01-08 21:12 #10 av: VildaVittra

Alger tål jag, därav ska jag ju ha i tångkaviar. Svamp ger nog för mycket smak för den rätten. Aubergine och tofu skulle nog funka *smakar mig fram i minnesbanken*

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.