Övrig mat intollerans/allergi, allmänt

Pannkaka utan ägg och mjölk?

2017-02-23 18:25 #0 av: Agnes Grönberg

Jag längtar efter pannkaka med sylt och (soja)grädde men jag vet inte hur jag skall få bort äggen. Mjölken är bara att byta till havre.

Anmäl
2017-02-23 18:26 #1 av: tlover

Kolla efter veganska recept. Jag ska se om jag har något som jag testat

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2017-02-23 18:31 #2 av: tlover

Jag tror jag testat denna och att den var god, dock främst som våfflor (uteslut potatismjölet).

Pannkakor (sk tunnpannkakor/plättar ej ungspannkaka) 8 st

  • 3dl sojamjölk
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ tsk salt

Mixa alla ingredienser i mixer el med mixerstav

stek pannkakorna på medelhög värme med valfritt matfett

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2017-02-23 18:38 #3 av: Agnes Grönberg

#2 Åh tack så mycket. ☺

Anmäl
2017-02-23 19:43 #4 av: Grodan

När jag gjorde veganska pannkisar bytte jag ägg mot sojamjöl och mjölk mot vatten - ibland även lite färskpressad apelsinjuice. Faktum är att jag aldrig haft mjölk i mina pannkakssmetar någonsin, aldrig förstått varför. Det som är bindande är ju ägg.

Att ta bort ägg kan göra att pannkisarna är lite svåra att vända och det är viktigt att smeten verkligen får svälla ca 30 min eller mer.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-02-23 21:56 #5 av: vendelay

Jag äter pannkakor minst en gång i veckan (troligen mer) och jag har aldrig haft dessa bekymmer om jag ska vara ärlig. Mitt recept är:

2 dl vetemjöl
3 dl växtdryck (helst typ Oatly chokladdryck på havre)
1 msk flytande margarin (Carlshamns är vegansk och alltså mjölkfri)

Jag klickar i lite margarin och låter pannan bli varm, sen i med smeten och vinklar pannan så pannkakan blir tunn och frasig, sen vänder jag på den och sen är det klart.

Måste tilläggas att jag är DÅLIG på att laga mat. Just pannkakor har jag blivit bra på för jag äter det så ofta haha... Men mina pannkakor går aldrig sönder, ärligt talat vet jag inte ens varför äggen är i, för min upplevelse är att det är precis lika lätt att vända dem utan ägg Funderar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-02-23 21:59 #6 av: vendelay

I recept som innehåller 1-2 ägg tar jag alltid bara bort äggen utan att ersätta dem. De är, enigt min erfarenhet, helt meningslösa och gör ingen skillnad. Vet inte hur det är om en behöver fler än två ägg men det finns mängder av sätt att ersätta ägg annars:

https://mrandmrsvegan.files.wordpress.com/2013/04/tumblr_miii0mpjlj1r3at3zo1_1280.jpg

https://dmi4pvc5gbhhd.cloudfront.net/2011/09/egg-substitute-peak.png

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-02-24 14:50 #7 av: Grodan

#5 Hihi... jag är avslöjad... jag skrev det mest för att slippa följdfrågan: går inte pannkakorna sönder utan ägg?

SkrattarLipar

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-02-24 19:30 #8 av: vendelay

#7 Så du håller med om att äggen är onödiga? Eller vad menar du haha? Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-02-25 10:12 #9 av: Agnes Grönberg

Jag skall testa men vi får se hur det blir. Jag är usel på att vända.

Anmäl
2017-02-25 14:43 #10 av: vendelay

#9 Det är jag med, jag har aldrig lyckats vända pannkakor med ägg i hahahaha. De som jag gör kan jag vända men det kan vara så att jag har mer erfarenhet av pannkaksstekning nu än när jag åt ägg Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.