Mjölkprotein och laktos, allmänt

Svensken köper mer laktosfritt - i onödan

2017-08-14 16:27 #0 av: tlover

Fler och fler svenskar köper laktosfritt även fast sverige har lägst andel laktosintolleranta i världen.

Många självdiagnosticerar sig med laktosintollerans fast det i själva verket inte alls handlar om det i många fall.

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/marknaden-for-laktosfritt-har-exploderat-men-fa-svenskar-ar-intoleranta

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-08-14 16:49 #1 av: Mooniq

 Svensken använder mjölken helt i onödan många gånger. Satsa 85 kr på en e-bok om dansk forskning om mjölk och var beredd på några obehagliga sanningar. Mjölk är gjord för kalvar - inte för människor. Mycket lättläst och periodvis ruggig läsning som ger insikt.

I boken finns källhänvisningar till cancerforskning där protein i mjölk fungerar som kontaktytor till cancerceller, man kan läsa om hormoner som överlever hela Arla-processen och som vi får in i våra kroppar -och det är inte till vår fördel. Alla säger kalcium på frågan varför vi ska dricka mjölk - men det kalcium som finns i mjölken dränerar våra skelett och tänder - gröna grönsaker har rätt kalcium för vårt skelett o tänder, men det är det inte så många som vet. Att dricka mjölk var en enorm reklamkampanj i 1900-talets början tillsammans med en rejäl sockerkampanj. och som alla vet så är en lögn bara en lögn tills den upprepats tillräcklig många gånger - för då blir den en sanning - så tyvärr även med vår älskade mjölk.

http://www.adlibris.com/se/e-bok/den-ohalsosamma-mjolken---resultat-fran-oberoende-forskning-9788799212712

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2017-08-15 12:20 #2 av: TatsuOni

En läkare testade mig för laktosintolerans för några år sedan då jag sa att jag inte tål det. Resultatet blev att jag hade pytte, pyttelite laktasenzym i kroppen och kunde enligt henne dricka och äta mjölkprodukter som alla andra. Min mage pajar helt utav laktos och om det var så lite på testet att det knappt var mätbart så borde jag väl bli klassad som överkänslig?Funderar

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2017-08-15 12:31 #3 av: tlover

#2 Det måste vara olika för olika läkare. Jag hade också bara jättelite laktas men då sa dom att jag var laktosintollerant (jag har lite men för lite helt enkelt).

Men om det finns nån likhet med tex gluten så kan man ju vara känslig utan att vara intollerant (jag tex är känslig för gluten men inte glutenintollerant)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-08-15 12:38 #4 av: TatsuOni

#2 Jo våra läkare här är kända för att inte vara särskilt bra...Looser

Samma för mig. Enligt gastroskopi så är jag inte glutenintolerant, men jag är väldigt känslig och blir riktigt dålig av t ex vete.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2017-08-15 12:44 #5 av: tlover

#4 Jag blir inte dålig i magen, eller magen blir bättre utan gluten men min ledvärk blir mycket bättre utan gluten så det är därför jag utesluter det

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-08-15 12:55 #6 av: TatsuOni

#5 Min mage pajar helt utav både socker, gluten (fungerar i små mängder med t ex surdegsbröd på råg) och laktos, men lederna blir betydligt bättre utan socker och gluten, så det är en bonusGlad

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl